„Przezwyciężanie nierówności w dostępie do nowoczesnej edukacji z wykorzystaniem ośrodków ROSE”

We współpracy z Regionalnymi Ośrodkami Szkoleń E-learningowych (Jaworzno, Kowalew, Poznań, Reda, Węgrów, Żmigród) odbyło się bezpłatne szkolenie dla nauczycieli,  które trwało od 18 października do 13 grudnia 2013.

Razem odbyły się 3 spotkania stacjonarne, a pomiędzy szkoleniami stacjonarnymi prowadzone było nauczanie e-learningowe za pośrednictwem Internetu. Była to już ósma edycja  ogólnopolskiego programu doskonalenia nauczycieli realizowanego w partnerstwie z Fundacją Orange.

orange logo

„Konferencja podsumowująca działanie sieci liderów innowacji ROSE”

We współpracy z Uniwersytetem SWPS 3 lipca 2015 roku odbyła się Konferencja „Szkoła w dobie Internetu – 10cio lecie działanie ROSE (Regionalnych Ośrodków Szkoleń E-learningowych)” poświęcona podsumowaniu 10 lat działalności sieci ROSE.

W Konferencji wzięli udział przedstawiciele środowisk naukowych zajmujących się dziedzinami związanymi z szeroko pojętą edukacją, nauczyciele różnych poziomów edukacyjnych, którzy zainteresowani są wprowadzaniem innowacyjnych metod kształcenia oraz przedstawiciele Pracowni Orange z Niedrzwicy Dużej, Czerniejowa oraz Ryczywołu. Honorowym gościem Konferencji była Pani Jadwiga Czartoryska, doradca prezesa Orange Polska. Bardzo cennym aspektem Konferencji była możliwość wymiany poglądów i doświadczeń między tymi środowiskami. W sumie w konferencji uczestniczyło ponad 90 osób z czego 12 osób to goście zagraniczni.

Plakaty - Ośrodki ROSE

orange logo

Książka ROSE - Wsparcie sieci liderów TIK w szkołach

Szkolenie „Nowoczesne technologie informacyjne i komunikacyjne w nauczaniu przedmiotowym”

We współpracy z Regionalnymi Ośrodkami Szkoleń E-learningowych (Jaworzno, Kowalew, Poznań, Koszalin, Żmigród) odbyło się bezpłatne szkolenie dla nauczycieli, które trwało od 13 marca do 17 kwietnia 2015 roku.

Razem odbyły się 2 spotkania stacjonarne, a pomiędzy szkoleniami stacjonarnymi prowadzone było nauczanie e-learningowe za pośrednictwem Internetu.

jackpotcity

Copyright © 2017 Fundacja AKCES. Wszelkie prawa zastrzeżone.