Współpraca z instytucjami

Fundacja w swoich działaniach opiera się na współracy ze światem akademickim a w szczególności z Uniwersytetem SWPS.

rose

Celem Stowarzyszenia jest działanie na rzecz edukacji i aktywności społecznej, wyrównywania szans edukacyjnych, wprowadzania innowacyjnych metod nauczania, zwiększania kompetencji w zakresie korzystania z technologii informacyjnych, rozwoju społeczności lokalnych, rozwoju więzi społecznych i gotowości do współpracy, zwiększania przedsiębiorczości i podmiotowości oraz ułatwienia dostępu do nowoczesnej wiedzy i zdobyczy współczesnej cywilizacji w tym popularyzację oprogramowania GeoGebry.

AKCES (Akademickie Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznej) to interdyscyplinarna jednostka, która systematyzuje oraz rozwija działania prowadzone od kilku lat przez pracowników Wydziału Psychologii SWPS, w tym Katedry Układów Złożonych: dr Katarzynę Winkowską-Nowak – kierownika projektów, prof. Andrzeja Nowaka (opiekuna merytorycznego), dr Agatę Zabłocką-Bursa, dr Wojciecha Borkowskiego, mgr Lan Bui-Wrzosińską, mgr Wiesława Bartkowskiego.

jackpotcity

Copyright © 2017 Fundacja AKCES. Wszelkie prawa zastrzeżone.