AKCES (Akademickie Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznej) to interdyscyplinarna jednostka, która systematyzuje oraz rozwija działania prowadzone od kilku lat przez pracowników Wydziału Psychologii SWPS, w tym Katedry Układów Złożonych: dr Katarzynę Winkowską-Nowak – kierownika projektów, prof. Andrzeja Nowaka (opiekuna merytorycznego), dr Agatę Zabłocką-Bursa, dr Wojciecha Borkowskiego, mgr Lan Bui-Wrzosińską, mgr Wiesława Bartkowskiego.

Centrum koncentruje się na działaniach, których celem jest wprowadzanie pozytywnej i trwałej zmiany w nauczaniu matematyki i wykorzystanie nowych technologii informacyjnych w nauczaniu.

Aktualnie prowadzone są trzy granty:

• dwa z POKL
    • „Innowacyjny program nauczania matematyki dla liceów ogólnokształcących”
    • „Innowacyjny program nauczania matematyki dla gimnazjów”
  • oraz z FSS „Wyzwania edukacji w dobie Internetu: Wsparcie dla sieci liderów wykorzystania TIK w szkołach”.

Linki:

Akademickie Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznej (Warszawa)

Centra naukowo-badawcze na Wydziale Psychologii - Akademickie Centrum Innowacji Edukacyjno-Społecznej

jackpotcity

Copyright © 2017 Fundacja AKCES. Wszelkie prawa zastrzeżone.