Fundacja AKCES zaprasza zaprzyjaźnione szkoły i nauczycieli do wspólnego działania w akcji Godzina kodowania. Godzina Kodowania jest globalną akcją, w której udział biorą dziesiątki milionów uczniów z ponad 180 krajów. Nie jest wymagane wcześniejsze doświadczenie w kodowaniu. Jednogodzinne samouczki są dostępne w ponad 40 językach, w tym w języku polskim. Godzina kodowania jest dostępna dla wszystkich w wieku od 4 do 104 lat.

W ramach wspólnych działań proponujemy zorganizowanie zajęć dla uczniów na każdym poziomie edukacyjnym (możliwe są zarówno zajęcia lekcyjne, jak i pozalekcyjne) z wykorzystaniem materiałów dostępnych na stronach: https://hourofcode.com/pl/how-to oraz https://pl.khanacademy.org/hourofcode lub innych. Zainteresowaniu uczestnicy akcji zostaną zapisani na kurs na naszej platformie e-learningowej, na którym będzie tworzona społeczność wokół tego projektu, możliwa będzie wymiana doświadczeń i dzielenie się materiałami.

Serdecznie zapraszamy!

Copyright © 2018 Fundacja AKCES. Wszelkie prawa zastrzeżone.