„Cyfrowe EduInspir@cje” w Tczewie

Warsztaty GeoGebry podczas Powiatowej Konferencji „Cyfrowe EduInspir@cje” w Tczewie

Podczas Powiatowej Konferencji „Cyfrowe EduInspir@cje”, która miała miejsce w I Liceum Ogólnokształcącym im. Marii Skłodowskiej-Curie Tczewie 26 listopada 2016 roku, odbyły się 1,5 godzinne warsztaty Geogebry poprowadzone przez Agatę Matuszczak i Edytę Purczyńską.

Wśród 16 uczestników były osoby, które z GeoGebrą zetknęły się po raz pierwszy, a  były też takie, które skończyły kursy GeoGebry, m. in. Kurs Średniozaawansowany. Podczas warsztatów zostały przedstawione podstawy pracy z programem oraz wykonane trzy krótkie aplety. Uczestnicy bardziej zaawansowani mieli możliwość pracować z przygotowanymi materiałami.

Uczestnikami warsztatów byli nauczyciele szkół podstawowych, gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych. Wszyscy zostali poinformowani o możliwości korzystania z zasobów zawartych w Innowacyjnych Programach GeoGebry oraz zawartych na stronie internetowej geogebra.org. Zarażeni bakcylem zostali poinformowani o możliwości skorzystania z kursów geogebry. Ulotki zostały rozdane.

Wszyscy uczestnicy wychodzili z ogromnym zadowoleniem z warsztatów, a prowadzące na pożegnanie otrzymały pamiątkowe róże i Podziękowanie.