ROSE Stalowa Wola

Ośrodek ROSE Stalowa Wola powstał w ramach projektu „Wyzwania edukacji w dobie Internetu: Wsparcie dla sieci liderów wykorzystania TIK w szkołach”, realizowanego w latach 2014-2015.

województwo podkarpackie
ul. R. Dmowskiego 9
37-450 Stalowa Wola
tel./fax: 15 842 11 32
link do strony internetowej szkoły:

Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 im. Wacława Górskiego w Stalowej Woli

Publiczna Szkoła Podstawowa nr 1 im. Wacława Górskiego jest najstarszą placówką oświatową w Stalowej Woli, powstałą w 1938 roku. Jest to szkoła z tradycjami, dbająca o wszechstronny rozwój ucznia. Obecnie liczy 318 uczniów oraz 32 nauczycieli. Posiada dwie pracownie komputerowe, salkę logopedyczną i salę zabaw. Sale lekcyjne wyposażone są w sprzęt audiowizualny. Swoim uczniom szkoła proponuje: naukę w klasach muzyczno--tanecznych i plastyczno-muzycznych (we współpracy z Muzeum Regionalnym oraz Miejskim Domem Kultury), bezpłatną naukę gry na instrumentach muzycznych – „Mała Orkiestra Dęta”, oddziały przedszkolne z językiem angielskim, naukę pływania. Szkoła posiada tytuły: „Szkoły z klasą” i „Szkoły odkrywców Talentów” oraz Wojewódzki Certyfikat Szkoły Promującej Zdrowie.

Pierwsze szkolenie odbyło się w 2015 r. w ramach projektu „Wyzwania edukacji w dobie Internetu: Wsparcie dla sieci liderów wykorzystania TIK w szkołach”.

• Anna Skorupa – 2015
• Jadwiga Socha – 2015

„Matematyka z GeoGebrą w klasie szóstej” – rozwijanie zdolności matematycznych ucznia poprzez wykorzystanie nowoczesnych technologii informacyjnych.